0 beğenilme 0 beğenilmeme
86
1.42 haneli  yazlık bir sitede yaz-kış oturmaktayım. Site sakinlerinden yurt dışında yaşayan birisi, site yönetimine herhangi bir karar olmaksızın 5000 lira vererek ortak alana sadece kendisinin kullandığı bir kapalı garaj yaptırmıştır.  şimdiki profesyonel yönetim eski yönetim yapmış diyerek, herhangi bir işlem yapmıyor. ortak alan bir sakine ait bir alan tahsis edilmesi oybiriği mi oy çokluğu mu gerektirir?

2. Aynı sitede sosyal alanın bir kısmı,  bir yönetim kurul kararı olmadan bir A4 kağıdına beşte dört imza toplanarak kapıcı dairesine çevrilmiştir.  söz konusu  yer herhangi bir projelendirme yapılmadan dört yıldır kullanılmaktadır. Site yönetimi için suç duyurusunda bulunabilir miyim?

3. sitenin havuz bölgesinde yapım aşamasında kullanılan bir kaçak su hattı varmış, yıllar sonra bir şikayet ile öğrenildi, siteye toplam seksen milyar ceza kesildi. bu kaçak hat site sakinlerinin görebileceği bir yerde değildi. buna rağmen  cezayı kat malikleri ödedi. Geriye  dönük olarak siteyi yapan firmaya dava açılabilir mi?
Site Hakkında kategorisinde (120 puan) sordu | 86

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba, 1. ve 2. sorularınız için, oy birliği gerekmekte olup “eski hale getirme” davası açarak sonuç alabilirsiniz. 3. sorunuz için de belirttiğiniz üzere kat maliklerince tespit edilebilecek bir durum olmadığı için ödediğiniz miktar kadar firmaya dava açabilirsiniz.
(221k puan) cevapladı
7,521 soru
5,156 cevap
737 yorum
2,012,727 üye