0 beğenilme 0 beğenilmeme
124

arkadaşlar öncelikle şimdiden cavaplarınız için teşekkür ederim.arkadaşlar tek ricam lütfen bu öğrenmek istedim konuyla ilgili net bilgisi olan ve başından sonuna kadar böle bir davayı takip etmiş olan cevaplasın.inanın en az 60 70 avukat arkadaşın berat tazminatıyla ilgili yazışmasını okudum ve herkez başka türlü bir dava takibi öeneriyor.nacizhane sorum şu olacak.

berat davasıyla sonuçlanmış bir davadan tazminat talep ettik. mahkemenin belirlemiş olduğu  tazminat hazine avukatları tarafından fazla bulunarak   temyiz edildi,.

1)  biz belirlenen bu tazminatın ödemesini almak için hazinenin yargıtaya gönderdiği itiraz temyiz başvurusunun sonucunu beklemeden bu parayı hizneden isteyebilirmiyiz.

2)Egerki yargıtayın onayını bekliyeceksek karar yargıtayda kesinleştikden sonra belirlenen tazminatı almak için başvuracAğımız muhattap daire hangisi olacak.kimi  avukat arkadaş hazineyi icraya verip parayı ödemesini bekliyeceksin diyor. kimi avukat arkadaş da icraya hiç uğraşma direk cumhuriyet savcılığı  idari işler müdürlüğüne başvur diyor.böle bi dava takibi yapan arkadaş varsa ondan ricam hangi aşamadan geçtiyse izah eder ve dilekçe örneğinin kopyalarsa sevinirim.çkk teşekkür ederim.

Ceza Hukuku kategorisinde sordu | 124

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Yagıtay karaını bekleyin onnanması halinde,Karrla birlikte İlgili "İcra" dairtesine gidip ilamsız İCRA takibi yaptırarak tazminatınızı alırsınız.
cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,658,090 üye