0 beğenilme 0 beğenilmeme
4.7k
Biz 4 kardesiz.3 Kardes gayet iyi bir sekilde anlasiyoruz fakat diger kardesimizle sürekli sorun yasiyoruz,bizimle oldugu gibi babamiz ve annemizlede sürekli  problem yasiyor.Kendisi bizim onaylamadigimiz Alman bir hanimla evlendi ve yaklasik 15 yildir bu büyük bir sorun haline geldi.Ileride babam vefat ettiginde o kardesimizde mirasa ortak olacak, dolayisiyla kendisine birsey oldugunda esine(yani bizim kabullenmedigimiz alman esi) de mirastan hak talep edecek.

Bunu engellemenin bir yolu var midir varsa nedir?

Ayrica dedigim gibi o kardesimizle görüsüyoruz fakat sürekli tartisiyoruz ve zaman zaman bize hakaret ve küfüler edip cekip gidiyor.Bizim büyügümüz oldugu icin karsilik vermyoruz fakat sabrimiz tasiyor.Anne ve Babasinada da ayni sekilde davraniyor ve en basit evlatlik vazifelrinii bile yerine getirmiyor.Bazen biz sanki düsmaniymiszmis gibi davraniyo.Biz onun bize kalacak olan mirasi(Ev ve ararileri) bizm onayimiz olmadan satacagindan eminiz.

Evlatliktan reddetme gibi birsey olmuyormus kanunen fakat bize karsi düsmani davranislari ve hakaretleri sebep göstererek babam abimi mirasdan mahrum birakilabilir mi ? eger evetse nasil?
Miras Hukuku kategorisinde sordu | 4.7k

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Mirastan mahrum bırakma ölüme bağlı bir tasarrufla ve yazılı olarak yapılıyor. Uygulamada daha çok vasiyetname ile yapılan mirasçılıktan çıkarmanın geçerli olması için, mirasçılıktan çıkarma sebebinin açıkça belirtilmesi gerekiyor. Eğer çıkarma sebebi açıkça belirtilmemişse, mirasçılıktan çıkarılan saklı payını alabiliyor. Açıkça belirtilmesine rağmen mirasçılıktan çıkarılanın itiraz etmesi halinde, mirasçılıktan çıkarma sebebinin geçerliliğini ispat yükümlülüğü, diğer mirasçılara ait oluyor
cevapladı
7,521 soru
5,162 cevap
741 yorum
2,064,647 üye