Gönderen Konu: SSK kesildi+işten çıkarılmışım+5,5 aydır maaş verm  (Okunma sayısı 5028 defa)

Çevrimdışı toprak

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sigortamı bir yılımın dolmasına 2 gün kala kesmişler. Ben bunu 10 gün sonra öğrendim. Benim gibi sigortası kesilen 150\\\'den fazla kişi daha vardı. Telefon ettiğimizde işten çıkarıldığımızı öğrendik. Ancak aradan 9 gün daha geçmesine rağmen henüz tebligat yollamadılar. Dolayısıyla hala işe gelip gidiyoruz. Tebligatı sorduğumuzda gelip çıkışınızı alabilirsiniz, tebligatlar yollandı gelir diyorlardı. Dün itibariyle de tebligatları avukata yolladıklarını oradan gelince bize yollayacaklarını söylediler. Ne zaman gelir hiç bir bilgi vermiyorlar. Bu arada 5,5 aydır maaş da alamıyorduk. Haklarımız nelerdir, alamadığım maaşlar yanında kıdem ve ihbar tazminatlarını da alabilir miyim? İşe gidip gelmeye devam etmeli miyim?

Şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:SSK kesildi+işten çıkarılmışım+5,5 aydır maaş verm
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2009, 12:53:28 ÖS »
Selamlar...

Sözleşmenin feshinde usul

MADDE 19. - İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır.

Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi, o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez. Ancak, işverenin 25 inci maddenin (II) numaralı bendi şartlarına uygun fesih hakkı saklıdır.

Buna göre tebliğin usulüne uygun olarak yapılmadığını düşünüyosanız işe iade davası açabilirsiniz.Bunun yanın da sorunun içinde 150 kişinin çıkarıldığı bahside var bu durumda toplu işçi çıkarmadan da bahsedilebilir.Toplu işçi çıkarma hükümlerine uygun olarak fesih(ihbar) bildiriminde bulunulmamışsa tespit davası açılabilir.

NOT:Usulüne uygun yapılmayan toplu işçi çıkarmalarında her bir işci için 200 TL idari para cezası ödenmektedir.

Bunların dışında sizinde ihbar ve kıdem tazminatı haklarınınz da bulunmaktadır.İşverene noter kanalıyla haklarınızın ödenmesi için ihtarname çekebilir.Ödenmemesi durumunda iş mahkemelerinde tazminatın ödenmesi için dava açabilirsiniz.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı toprak

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2009, 04:13:16 ÖS »
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim. Peki tebligat gelene kadar işe devam etme zorunluluğum var mı? Gitmezsem bu ihbar ve kıdem tazminatlarına mal olur mu?

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2009, 04:58:17 ÖS »
Tekrardan Selamlar...

İşverenin size yapmış olduğu bildirimi şifahen öğrenmeniz dahi yeterlidir.İleride istifa ettiğinizi ileri sürse de tanıkla ispat edebilirsiniz.Bu yüzden de işi devam ettirmenizin bir anlamı kalmıyor.Ayrıca, işten çıktığınızda  işverene 3 gün içinde ödemesi için tüm alacaklarınızın ve haklarınızı içeren bir ihtarname göndermelisiniz.

Bu konularda uzman bir avukattan yardım almanızda fayda var.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı toprak

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 12:01:29 ÖS »
Sayın site yetkilileri, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Daha önce bahsettiğim durum ne ilginçtir ki yön değiştirdi. SGK sayfasından baktığımızda çıkış tarihi üzerinden 01Eve 01I işlemleri yapılmış. Sanırım işten çıkışı yapılmadı gibi bir anlamı varmış. Ancak, maaşlarımız hala ödenmemekle beraber, ne zaman ödeneceği hakkında da herhangi bir bilgi verilmiyor. 4 gündür işe gitmiyorum, bugün de ihbarname çektik. İşe gitmemem benim için bir dezavantaj olur mu? Ödenmeyen maaşlar, kıdem ve ihbar tazminatlarından hangilerine hakkım var?

Şimdiden teşekkürler...