Gönderen Konu: Bakıma Muhtaç Yaşlılara Ödenen Aylık Hakkında  (Okunma sayısı 4255 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

  • Administrator
  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 665
  • Karma: +10/-0
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Bakıma Muhtaç Yaşlılara Ödenen Aylık Hakkında
« : Eylül 22, 2009, 04:25:15 ÖS »
E-mail yoluyla gelen sorular...

SORU:

her keze iyi bayramlar diliyorum.Benim öğrenmek istediğim,ben  emekli memurum aylık gelirim 1000.tl başka hiç bir gelirim yok  balıkesir ilinde ikamet ediyorum.2004 yılında emekli oldum 2005 yılında toki den balıkesir ilindec ev aldım.10 yıl vade ile.şu anda her ay toki ye taksit olarak 431.tl ödüyorum.ayrıca 46.tl de site aidatım var.bu ödemelerim 2015 yılına kadar devam edecek. geriye kalan para ilede geçimimi temine çalışıyorum.benim 83 yaşında bakıma muhtaç annem var.hiç bir mal varlığı yok.hiç bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almıyo.yalnız benim üzermden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor.son yapılan kanun değişikliklerinden sonra ben anneme evimde baktığım için  bakıma muhtaç yaşlılara ödenen aylıktan faydalanabilirmiyim.beni aydınlatısanız memnun olurum.saygılar.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı zeynep

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 80
  • Karma: +2/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:Bakıma Muhtaç Yaşlılara Ödenen Aylık Hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2009, 05:08:59 ÖS »
Selamlar...


Bu aylık türüne kimler başvurabilr?

Sosyal güvenlik kurum ve kuruluşlarından her ne ad altında olursa olsun gelir ve aylık almayan, herhangi bir gelire sahip olmayan, nafaka bağlanmayan, menkul ve gayrimenkul malı mevcut olmayan veya olup da bunlardan elde edeceği yıllık gelirleri toplamının aylık ortalaması Vakıflar Genel Müdürlüğünce bağlanacak aylık miktarını (2008 aylık oranı 261,13 YTL) geçmeyen, çalışma gücünün %40’ını kaybeden özürlüler, âmalar ile annesi veya babası olmayan 18 yaşından gün almamış yetim çocuklara Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı bağlanır.


Hangi belgeler gerekir?

-            Dilekçe (Muhtaç ve aylık talebinde bulunduğunuzu belirtir Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne hitaben dilekçe)

-            Mal Bildirim Beyanı (Bu beyannameyi buraya tıklayarak indirebilir ve doldurup, köy veya mahalle muhtarına ya da kaymakamlık binasındaki mal müdürlüğüne onaylattırabilirsiniz.)

-            Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus müdürlüğü veya muhtarlıktan)

-            İki Adet Vesikalık Fotoğraf

-            Muhtaçlık Belgeleri (Tapu’dan, Mal Müdürlüğü’nden, Özel İdare’den, Belediye Başkanlığından alacağınız muhtaçlık belgeleri)

-            Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (Eski Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı ve 2022 sayılı Kanun’a göre muhtaçlık maaşı dahil) maaş almadığına dair belge

Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak anneniz adına maaş bağlatabilrsiniz...

Çevrimdışı hasibe

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:Bakıma Muhtaç Yaşlılara Ödenen Aylık Hakkında
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2009, 01:01:27 ÖS »