Gönderen Konu: Devre Tatil Sözleşmesinin Feshi  (Okunma sayısı 5761 defa)

Çevrimdışı Sorumlu Kişi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Devre Tatil Sözleşmesinin Feshi
« : Ocak 03, 2011, 08:36:27 ÖS »
E-mail Yoluyla Gelen Sorular...

SORU:

Sn Yetkili

28.03.2009 tarihinde hediye tatil kandırmacasına inanarak xxxxxxx Otelinde yapılan tanıtıma katıldık ve 1.300 TL karşılığında 2 yıllık devre tatil sözleşmesi satın aldık. Ancak izleyen hafta içerisinde (3 gün  sonra) şirketi arayarak sözleşmemin feshini talep ettim. Şirketten; iki yıllık sözleşmelerde cayma hakkı olmadığını, bu sebeple sözleşmede cayma hakkı maddesinin yer almadığını, bunun da turizm kanununda yazdığını sadece  devretme hakkımın olduğunu  söylediler. yaptığım araştırmalarda bu şekilde bir maddeye rastlamadım. 03.04.2009 tarihinde  noter aracılığıyla fesih ihbarnamesi çektim. Henüz bununla ilgili firmadan cevap gelmedi. Ancak firmayla bunun bilgisini verdim yine de sözleşmemi iptal etmeyeceklerini belirttiler.

Size birkaç soru sormak istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.

Ø      Ödememi kredi kartıma 12 taksite böldüler. Ödemeyi durdurabilir miyim? (106*12)

Ø      Sözleşmede yer alması gereken tün maddeler yazdığı halde (taraflar, adresler, kullanım hakkı, vs..) cayma hakkının yazmaması bile başlı başına fesih sebebi değil midir?

Ø      Damga vergisi yatırılmayan sözleşmelerin bağlayıcılığı ne kadardır? (henüz yatmadığını tahmin ediyorum. En azından ben ihbarnameyi çektiğim tarihte henüz başvuru bile yapılmamıştı)

Ø      Vaad etmiş oldukları katalog ve üyelik kartımın gelmemiş olması benim için avantaj oluşturabilir mi? (2 hafta oldu)

Ø      Kart ve katalog elime ulaştığı takdirde almalı mıyım?

Ø      Sözleşmenin feshi ve kredi kartımdan tahsil olunan bedel için (ilk taksiti ödedik) nasıl bir yol izlemem gerekir.

Herhangi bir konaklama (bedava tatil hakkımı kullanmak gibi ) olmadı.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Devre Tatil Sözleşmesinin Feshi
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 10:54:27 ÖS »
Sözleşmeyi feshetmek için haklı bir gerekçenizin olduğunu göremedim.Açıkça cayma hakkı sözleşmede de yazmıyorsa kısmen sorularınıza olumsuz yanıt vermek zorunda kalacağım...

1-5) Kredi taksitledirmleri sözleşmenin haklı bir gerekçesi olduğun mahkeme kararıyla iadesini isteyebilirsiniz.

2-)Cayma hakkının sözleşme dışında borçlar hukuku (sözleşmeler hukuku) açısından haklı bir gerekçesi olmalı

3-)Eğer aranızda karşılıklı beyan ilişkisi kurulmuşsa sözleşme kanunen geçerlidir.Bunu adi senetler için de düşünebiliriz.

4-)Evet bu durumda sözleşme şartlarına uyulmaması anlamına gelebilir.

5-) 1 de sorunuzun cevabı yer almaktadır.

Saygılar...

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11