E-mail Yoluyla Gelen Sorular...
SORU:
Sn Yetkili
28.03.2009 tarihinde hediye tatil kandırmacasına inanarak xxxxxxx Otelinde yapılan tanıtıma katıldık ve 1.300 TL karşılığında 2 yıllık devre tatil sözleşmesi satın aldık. Ancak izleyen hafta içerisinde (3 gün sonra) şirketi arayarak sözleşmemin feshini talep ettim. Şirketten; iki yıllık sözleşmelerde cayma hakkı olmadığını, bu sebeple sözleşmede cayma hakkı maddesinin yer almadığını, bunun da turizm kanununda yazdığını sadece devretme hakkımın olduğunu söylediler. yaptığım araştırmalarda bu şekilde bir maddeye rastlamadım. 03.04.2009 tarihinde noter aracılığıyla fesih ihbarnamesi çektim. Henüz bununla ilgili firmadan cevap gelmedi. Ancak firmayla bunun bilgisini verdim yine de sözleşmemi iptal etmeyeceklerini belirttiler.
Size birkaç soru sormak istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.
Ø Ödememi kredi kartıma 12 taksite böldüler. Ödemeyi durdurabilir miyim? (106*12)
Ø Sözleşmede yer alması gereken tün maddeler yazdığı halde (taraflar, adresler, kullanım hakkı, vs..) cayma hakkının yazmaması bile başlı başına fesih sebebi değil midir?
Ø Damga vergisi yatırılmayan sözleşmelerin bağlayıcılığı ne kadardır? (henüz yatmadığını tahmin ediyorum. En azından ben ihbarnameyi çektiğim tarihte henüz başvuru bile yapılmamıştı)
Ø Vaad etmiş oldukları katalog ve üyelik kartımın gelmemiş olması benim için avantaj oluşturabilir mi? (2 hafta oldu)
Ø Kart ve katalog elime ulaştığı takdirde almalı mıyım?
Ø Sözleşmenin feshi ve kredi kartımdan tahsil olunan bedel için (ilk taksiti ödedik) nasıl bir yol izlemem gerekir.
Herhangi bir konaklama (bedava tatil hakkımı kullanmak gibi ) olmadı.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..