Gönderen Konu: Gizli Fotoğraf ve Kamera Çekimi  (Okunma sayısı 4663 defa)

Çevrimdışı figen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Gizli Fotoğraf ve Kamera Çekimi
« : Nisan 27, 2008, 11:29:06 ÖS »
Öncelikle sitenizi çok başarılı buluyorum gerçekten gelişmeye büyümeye açık bir site.Benim bir sorum olacak.Bir arkadaşım daha yeni evli ; fakat eşiyle bir türli yıldızları barışmıyor.Kendisi daha ilkolkul mezunu olduğu için kocası onu biraz ezmeye çalışıyor.Ancak anlatacağım olay biraz farklı.Kendisi geçen gün bana bir şey anlattı bu yüzden de buraya yazmak istiyorum.Kocası kendisinin mahrem fotoğraf ve görüntülerini çekmiş ve terbiyasiz sitelere göndereceğini söylemiş.Kendisi şuan çok korkuyor.Bu konuda neler yapabiliriz?Arkadaşıma yardımcı olmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim...

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Gizli Fotoğraf ve Kamera Çekimi
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2008, 12:12:59 ÖÖ »
Merhaba;
Arkadaşınızın yaşadıklarına üzüldüm Figen_59.

Öncelikle gecikmeksizin Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmalısınız.Bu, arkadaşınıza yönelik yapılan fiillerin caydırıcı olmasında büyük rol oynayacaktır.Ancak olay meydana geldikten sonra yapacağınız sikayet ve şikayetle beraber geçirilecek soruşturma manevi acıları tam olarak hafifletme yolunda çok etkili olmayabilir. Soruda tam olarak suçun neyle işlendiği belli değil,ancak telefonsa eğer;telefon numaralarını,mail yoluyla yapmışsa mailinizi ve şuçu işleyenin mailini,kayıtların bulunduğu telefonu, markasını ,biliyorsa  IMEİ numarasını,telefonda kullanılan hatları da savcılığa bildirebilirsiniz.

Dediğimiz gibi arkadaşınızın hukuk yoluna başvurmadaki bu çabası eşinin yapacaklarında caydırıcı olması bakımından büyük rol oynayacaktır.Her ne kadar buraya cevap yazıyor olsak da bir meslektaşımızdan yardım almasında fayda var.Sizin için ayrıca  suç duyurusu dilekçesini de altına ekliyorum iyi günler...

...............CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
ŞEHİR İSMİ

MÜŞTEKİ(Şikayet Eden).....:............... (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SANIK(Şikayet Edilen).........:............. (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SUÇ............: Örnek(Hakaret)

İZAHI..........: Buraya şahıs hakkındaki şikayetinizi belirteceksiniz.

TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık (A).........hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. .........(Tarih)

Müşteki
Ad Soyad
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11