Gönderen Konu: Neden Hakimlik ve Savcılık  (Okunma sayısı 4779 defa)

Çevrimdışı zeynep

• Aktif Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Neden Hakimlik ve Savcılık
« : Ekim 17, 2008, 12:05:59 ÖS »
Şu günlerde hakimlik ve savcılık mesleği çok revaçta.Neden ama bilinmez forsu olduğu için mi?Verilen maaş fazla olduğu için mi?Hala anlayabilmiş değilim.Aslında bu sorunu sistemde aramak lazım.Avukatlık mesleği, hakimlik ve savcılık mesleğne verilen fazla ve abartılı önem  yüzünden eski değerini kaybetmiş durumda...

Biraz da avukalık mesleğinde üst seviyelere gelmiş  meslektaşlarımızın elinde olan birşey.Yeni yetişen genç avukatlara kol kanat germeleri gerekiyor.Genç meslektaşlar en kolay çare olarak hakimlik ve savcılık mesleğini kaçış yolu olarak değil; sevilen bir meslek olarak görmeleri gerekiyor.Bu da ,ancak avukatlık mesleğinin hakim ve savcılık gibi eşitlik orantısı ilkesince aynı hiyerarşide olamsına bağlı...

Sizce neden hakimlik??

Çevrimdışı kocaelihukuk

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:Neden Hakimlik ve Savcılık
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2009, 11:55:37 ÖS »
benim için ekonomik güvence vermesi

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Neden Hakimlik ve Savcılık
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2009, 08:14:29 ÖS »
Selamlar...

Sadece ekonomik değeri için hakimlik veya savcılık yapılmamalı.Aslında şimdi için konuşursak, ekonomik değeri çok fazla ön planda tutuluyor.Bu da demek oluyor ki biz mesleklerimizi artık severek değil; sırf bir kurtuluş yolu olarak seçiyoruz.

Mesela, fakültede okuduğum zamanlar hiç bir arkadaşımın isteyerek zevk alarak ders çalıştığını görmedim.Tek bir cümleleri vardı o da \\\" okul bitsin başka birşey istemiyorum!\\\" şeklindeydi.

İnatla ve azimle hayallerinizin peşinden koşun derim.Tabi kendinize biraz da olsa güveniyorsanız...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11