Gönderen Konu: Dolandırıldım Ne yapmam gerekiyor ?  (Okunma sayısı 5671 defa)

Çevrimdışı Mustafa Özkan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Dolandırıldım Ne yapmam gerekiyor ?
« : Ocak 03, 2009, 04:09:16 ÖS »
Merhaba sayin arkadaslar olayi size kisaca ozetleyim ;

Bir 2.el bilgisayar satıs forumunda 2-3 parca urun almak istedim ve o forumdaki bir uye o parcalarin onda oldugunu uygun fiyata bana satacagını söledi.Msn araciligi ile konusup anlastıktan sonra bana vermiş oldugu iş bankası hesabına parayı yatırmamı ve oda ürünü aynı gün kargolayacagını belirtti.

Ertesi gun ben 310 YTL kişinin hesabına aktardım ama 2-3 gün gecmesıne ragmen ortada ne kargo nede şahısa ulaşabildim.2 Adet Telefon numarası var bende ve 2 side kapalı suan.

Olayın asıl kısmı ise sadece ben dolandırılmadıgımı aynı yerden 3 kişiyi daha aynı gün magdur ettigi ortaya cıktı toplam 500 ytl dolandırdı o şahıs.

Elimizde bulunanlar ;

Sahsın ismi , 2 adet telefon numarası , T.C İş Bankası Hesabı

Ewet arkadaslar ne yapmam gerekio savcılıga suc duyurusunda bulunsam olumlu sonuç alabilirmiyim ? Dilekçe yazmam için bana yardımcı olabilirmisiniz nasıl yazmalıyım ?

Teşekkür eder ve saygılarımı sunarım.

Çevrimdışı zeynep

• Aktif Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Cvp:Dolandırıldım Ne yapmam gerekiyor ?
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2009, 10:29:30 ÖS »
Selamlar...

Savcılığa vereceğiniz bilgiler yeterli gibi görünüyor.Zira vereceğiniz numaralarda eğer şahsa ait ise adres bigileri ortaya çıkacaktır.Bunun yanında aynı şekilde banka hesap numaralarından  kimlik bilgileri dahi ortaya çıkacaktır.Kişinin ismi bana göre gerçek olmayabilir.Sonuçta bankalarda hesatan hesaba aktarımlarda herzaman hesap sahibinin ismi görünmüyor.Yalnız eğer çok organize iseler uzun soluklu bir dava olabilir.Sanığı yakalamak zaman alabilir.Ayrıca bankaya yatırdığınız paranın bilgi fişlerini de vermeyi unutmayın.

Bu arada dilekçe için savcılığa suç duyurusu dilekçesi diye aratırsanırsanız karşınıza matbu dilekçeler çıkacaktır.Bunun yanında matbu dilekçedeki gerekli alanları doldurmanız yeterli.Bir de dilekçede suç unsuru olarak TCK m. 157\\\'yi belirtmeniz yeterli olacaktır.Tabi yaşadığınız olayı açıklamalar kısmında kısa ve öz olarak belirtin...Saygılar...