Gönderen Konu: kıdem tazminatı/nikah sonrası işten ayrılanlariçin  (Okunma sayısı 4688 defa)

Çevrimdışı esra

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle

BEN MAYIS 2006DAN BU YANA OZEL BI KURUMDA CALISMAKTAYIM, YAKIN ZAMANDA NIKAHIM OLACAK VE NIKAH SONRASI ISTEN AYRILIP, TAZMINATIMI ALAMK ISTIYORUM. BUNUN ICIN ISTIFA DILEKCEMI KAC GUN ONCEDEN KURUMA VERMEM GEREKIYOR VE DILEKCEDE NE YAZMAM NELERI BELIRTMEM GEREKIYOR BUNLARI BILMIYORUM. SIZDEN BASKADA BU KONUDA YARDIM ALABILECEGIM KIMSE YOK.  VE BILGI SAHIBI OLMADAN HAKKIMI ARAYAMAYACAGIMI DA BILIYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM.
IYI ÇALISMALAR...

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:kıdem tazminatı/nikah sonrası işten ayrılanlariçin
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2009, 06:23:44 ÖS »
Selamlar;

1475 sayili eski is kanununun 14. maddesi, kadinin evlendigi tarihten itibaren bir yil icerisinde  is sozlesmesini kendi arzusu ile sona erdirmesi halinde kidem tazminatina hak kazanacagini acikca hukme baglamistir.

4857 sayili yeni is kanunu gecici madde 6 ya gore ise kidem tazminati icin bir kidem tazminati fonu kurulur. Kidem tazminati fonuna iliskin Kanunun yururluge girecegi tarihe kadar iscilerin kidemleri icin 1475 sayili is Kanununun 14 uncu maddesi hukumlerine gore kidem tazminati haklari saklidir.

Ayrica Anayasa Mahkemesi, izmir 6. is mahkemesinin anilan hukmun anayasanin esitlik ilkesine aykiri oldugu iddiasiyla yaptigi basvuruyu reddetmistir.

Bu durumda, sorunuz acisindan;

*   Evlendiginiz tarihten itibaren bir yil icerisinde isverene, yazili olarak muracaat ederek is sozlesmenizi feshedebilirsiniz. Bu durumda kidem tazminatina hak kazanabilmeniz icin;

1-   fesih bildiriminizde, is sozlesmenizin fesih nedeni olarak acikca evlenme durumunuzu gostermeniz,

2-   isbu bildirimi evlendiginiz tarihten itibaren bir yil icerisinde ve yazili olarak yapmaniz

3-   ve tabii olarak calisma sureleriniz acisindan kidem tazminati almaya hak kazanmis olmaniz gerekmektedir.

Saygilarimla

Çevrimdışı esra

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:kıdem tazminatı/nikah sonrası işten ayrılanlariçin
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2009, 08:39:12 ÖÖ »
BILGI VERDIGINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM. IYI CALISMALAR