Gönderen Konu: İcra takibinin durdurulması ( Acil )  (Okunma sayısı 6528 defa)

Çevrimdışı Volkan ÇAĞLAYAN

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
İcra takibinin durdurulması ( Acil )
« : Ocak 15, 2009, 11:06:36 ÖÖ »
İhlas firmasından 09.07.2008 tarihinde almış olduğum temizlik robotunu aldığım günden bir gün sonrasında 10.07.2008 tarihinde iade etmek istediğimi bildirdim. Ürünü satan arkadaşlar ve onların üstleri tarafından ürünü ne şekilde iade edebileceğim konusunda herhangi bir bilgi tarafıma verilmedi. Yaklaşık 10 gün boyunca satıcı yetkililer ile görüşmelerde bulundum bu 10 gün sonunda bana noterden ihtar çekmem gerektiğini söylediler fakat süresi geçtiği için çekemedim.

Tekrar firma yetkilileri ile görüşmelere başladım bana o konuda mutlaka yardımcı olacaklarını mağdur etmeyeceklerini söylerek her arayışımda konu ile alakalı döneceklerini söyleyerek telefonu kapattılar.

Bu konu ile alakalı 13.01.2009 tarihinde 7 ödeme emri tarafıma tebliğ edildi bu konuyla alakalı nasıl bir itirazda bulunabilirim. Ayrıca bana bu satışı yapıp bu duruma düşmemi sağlayan kişiler hakkında tazminat davası açmamın yolları nelerdir.

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:İcra takibinin durdurulması ( Acil )
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2009, 12:51:06 ÖS »
Merhabalar;

Sorunuzda tam olarak belirtmemissiniz, ancak bu tur hukuki problemlerin genel olarak kapidan satis sozlesmerinden kaynaklaniyor olmasi dolayisiyla, bu ihtimale gore degerlendirme yapmamiz gerektigi kanisiyla sizi aydinlatmaya calisacagim. Ancak sozlesmenin kapidan satis sozlesmesi olmamasi durumunda ayrica bilgi vermeniz gerektigini tekrar hatirlatmak isterim.

Aslinda sorununuz ulkemizde bircok vatandasimizin karsilastigi bir sorundur. Bu nedenle tuketicilerce bilinmesi gereken noktalari aciklamakta fayda var. 4077 sayili kanun madde 9 a gore;

Tuketicinin hicbir hukuki ve cezai sorumluluk ustlenmeksizin ve hicbir gerekce gostermeksizin teslim aldigi veya sozlesmenin imzalandigi tarihten itibaren yedi gun icerisinde mali veya hizmeti reddederek  sozlesmeden cayma hakkinin var oldugunu ve cayma bildiriminin satici/saglayiciya ulasmasi tarihinden itibaren mali geri almayi taahhut ederiz.

Tuketici, sahip oldugu haklarinin da yazili bulundugu sozlesmeyi imzalar ve kendi el yazisi ile tarihini yazar. Satici veya saglayici, bu bilgilerin sozlesmede yer almasini saglamak ve taraflar arasinda akdedilen sozlesmenin bir nushasini tuketiciye vermekle yukumludur.

Bu madde hukumlerine gore duzenlenmis bir sozlesmenin ve malin tuketiciye teslim edildigini ispat saticiya veya saglayiciya aittir. Aksi takdirde, tuketici cayma hakkini kullanmak icin yedi gunluk sure ile bagli degildir.>

Bu hukumden çikarilacak sonuc sudur:

-   satici hazirladigi sozlesme fatura veya tesellum makbuzu ile birlikte en az 16 punto siyah koyu harflerle yazilmis,
-   aliciya hicbir cezai ve hukuki sorumluluk ustlenmeksizin ve hicbir gerekce gostermeksizin satimdan cayma hakkinin oldugunu belirten belgeyi imza karsiligi vermek zorundadir.

*Saticinin yukaridaki yukumluluklere uymamis olmasi durumunda, yapmis oldugunuz sozlesme gecersiz olacaktir. Boylece 7 gunluk sureyle bagli olmaksizin sozlesmeden donebilir ve odemis oldugunuz bedeli geri alabilirsiniz.

Sagilarimla.

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2009, 01:04:06 ÖS »
Uğur Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim evet kapıdan satış yoluyla aldım ürünü. Fakat bu konularda pek fazla bilgiye sahip biri değilim daha önce bu tarz bir alışverişim olmadığından dolayı prosedürü nedir bilmiyorum ve bu satışı gerçekleştiren kişi tarafından bilgilendirilmedim geri iade talebimi bildirdiğim halde beni yaklaşık 10 gün oyalayıp sonra notere gitmem gerektiğini söylediler. Fakat noter süre geçtiğinden karşı tarafa ihtar çekmeyi kabul etmedi tekrar firma yetkilileri ile görüşmelere başladım yardımcı olucaklarını söyleyerek bugüne kadar oyalandım ve bana 3 üncü icra müdürlüğünden ödeme emri gönderildi.

Ben bu ödeme emrine itiraz edip takibi durdurup mağduriyetimi nasıl gideririm ayrıca bu satışı yapan kişiler hakkında da beni bu duruma düşürdüklerinden dolayı tazminat davası açma gibi olanağım varmıdır.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2009, 02:55:34 ÖS »
Daha onceki yazimda da belirttigim uzere, yapmaniz gerekenleri soyle siralayabiliriz;

1-        Oncelikle imzalamis oldugunuz sozlesmeyi inceleyin ( satici imzalamis oldugunuz sozlesmenin bir nushasini size vermekle mecburiyetindedir).

a-       Sozlesmede  ibaresinin 16 punto ve koyu siyah harflerle yazilip yazilmadigini kontrol edin.

b-       Bu ibareleri tasimayan sozlesme ve cayma belgesi gecersizdir.  Bu nedenle icra takibine itiraz ederek takibin durmasini saglayabilirsiniz.

2-       Ikinci yasal hakkiniz olarak, sanayi ve ticaret il mudurlugune muracaat ederek, adi gecen firmanin cezalandirilmasini talep edebilirsiniz,

3-       Soz konusu sozlesmenin feshi, bonolarin iptali, borclu olmadiginizin tespiti ve odemis oldugunuz bir bedel varsa bunun iadesi talepleriyle dava acabilirsiniz.

4-      Manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Ancak bu husus mahkemece takdir edilecektir. Kanimca manevi tazminat davasini kazanma ihtimaliniz oldukca dusuktur. Kazansaniz bile, hukmedilecek miktar oldukca dusuk bir miktar olacaktir.

Saygilarimla.

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2009, 03:52:02 ÖS »
Uğur Bey size çok yük oluyorum kusura bakmayın ama Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bu konuyla ilgilenmiyormuş. Bir ikincisi, \\\" Soz konusu sozlesmenin feshi, bonolarin iptali, borclu olmadiginizin tespiti ve odemis oldugunuz bir bedel varsa bunun iadesi talepleriyle dava acabilirsiniz. \\\" konusunu benim için detaylandırabilirmisiniz rica etsem.

Çok Teşekkür ederim...

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2009, 04:09:13 ÖS »
Acacaginiz bu dava normal bir menfi tespit ve alacak davasidir. Karsi taraf sozlesmenin varligini ve gecerliligini ispat edecek; buna karsin sizde ( eger sozlesme GECERSIZ ISE ), sozlesmenin geersizligini ve bu nedenle borclu olmadiginizin tespitini talep edersiniz.

Eger soz konusu sozlesme ve cayma belgesi TKHK md 8 ve 9 daki hukumlere aykiri degil ise, bu durumda suresinde cayma hakkinizi kullandiginizi ispatlamak zorunda kalacaksiniz. Iste bu durum sizin isinizi biraz zorlastirir. Tahmin ettigim kadariyla elinizde herhangi bir yazili delil yok. O nedenle sifahi basvurulari ispatlamaniz biraz zor.

Diger bir husus olarakta, soz konusu sikayet basvurusunu Tuketici Haklari Derneklerine\\\'de yapabilirsiniz.

Saygilar