Sayın Av. Uğur Onur Bakır,
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Ancak hatırlarsanız, ilk ileti metnimde \\\"Site Yönetim Planı olarak kabul edildiği iddia edilen bir belgenin bir maddesinde\\\" ifadesini kullanmıştım. Bu ifadeyle, 27.12.2001 tarihinde kat irtifakı tesis edilirken tapu sicil müdürlüğüne verilmiş ve tescil ettirilmiş, halen tapu sicil müdürlüğünde mevcut yönetim planları gözerdi edilerek, 29.07.2007 tarihinde site oluşturulması toplantısında kabul edildiği belirtilen, tapudaki yönetim planları ile hiç ilgisi olmayan, tapuya da tescil ettirilmemiş bir belgeden bahsetmiştim.
Tapudaki yönetim planlarının değiştirilmesine bile değinmeyen, yeni bir yönetim planı olarak ortaya konulan böyle bir belge hukuken geçerli olabilir mi? Kaldı ki böyle bir belge tapuya da götürülmemiş ve tescil ettirilmemiştir. Diyelim ki, böyle bir belge, adına yönetim planı dense bile, sadece imzalayanları bağlayan bir sözleşme niteliği taşır, imzalayanların yarısı da vekil olarak imzalamıştır. Vekâletler de noterden değildir.
Eğer böyle belgeler geçerli olacaksa, her gelen yönetim kendi yandaşlarına imzalatarak yönetim planı adi altında yeni belgeler ortaya koyup siteyi buna göre yönetmeye kalkışmaz mı?
Ben bu soruların cevabini bulmak, tereddütlerimi ortadan kaldırmak istiyorum.
Buna da katkı koyacağınız için peşinen teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Ayrıca, iletilerinizi
[email protected] adresine gönderirseniz mutlu olurum. Saygılarımla