Gönderen Konu: askerlik hukuku ile ilgili bir soru  (Okunma sayısı 3837 defa)

Çevrimdışı hasim

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
askerlik hukuku ile ilgili bir soru
« : Mart 06, 2009, 01:29:14 ÖÖ »
merhabalar;
size bir konuda danışmak istiyorum.beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
şu anda üniversite son sınıf öğrencisiyim.1 yıl önce akciğer tüberkülozu geçirdim.fakat bu durumumun askerlik için bir sorun teşkil edeceğini söyleyenlerin sayısı bir hayli fazla.çektirdiğim röntgen filmlerinde de hastalığın izini görmek mümkündür. acaba bu durumda beni askerlikte çürüğe ayırma durumları olur mu? eğer çürüğe ayırdıkları takdirde benim isteğime bağlı olarak askerliğe gitme hakkına sahip miyim.bu konuda sizin görüşlerinizi almak isterim.. iyi çalışmalar

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:askerlik hukuku ile ilgili bir soru
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2009, 10:29:21 ÖS »
Selamlar;

Sorunuzla ilgili olarak kesin bir cevap vermek suan icin mümkün degildir. Zira, askerlik yükümlülügünüzün zamani geldiginde askeri hastanede son muayeneniz yapilacak ve hakkinizda düzenlenecek rapora göre askerlige alinip alinmama durumunuz netlesecektir.

Ancak belirtmekte fayda var ki, askerlik yükümlülerin saglik acisindan askerlik yetenegine sahip olup olmadiklarinin belirlenmesinde Türk Silâhl Kuvvetleri Saglik Yetenegi Yönetmeligi hükümleri uygulanmaktadir. Bu nedenle anilan ve asagida linki verilen yönetmeligi incelemenizi tavsiye ederim. Böylece en azindan sorunuzla ilgili olarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Söz konusu yönetmelige http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html linkinden ulasabilirsiniz.

Saygilarimla.