Merhaba;
Kredi kartı borcuna ilişkin davada sadece medeni bir şekilde söz talep ettiğim için hakim mubaşire hitaben \\\" At şunu dışarıya,utanmadan hem borcunu ödemiyor hem söz hakkı istiyor dedi\\\".Mubaşir iterek beni koridora attı.Adalet reisine çıktım,o bana Reddi hakim talebinde bulunmamı ve nasıl yapacağımı tarif etti.Aynısını uyguladım.Fakat talebe bakan hakim; Ne benim,neden olayın canlı tanığı olan Mubaşir,karşı tarafın avukatı ve Katibenin ifadesine baş vurma gereği duymadan şöyle karar verdi. \\\" Dosya incelendi,her hangi bir delil bulunamadı (Yani hakim bana bir hukukçuya yakışmayacak şekilde yaptığı sözlü ve fiili hareketleri tutanağa yazacaktı herhalde) Reddi hakim talebinde bukunan kişi kasten ve husumetle reddi hakim talebinde bulunmuştur\\\".
Ben kararı temyiz ettim.Yargıtay 20.dairesi ise ben temyiz talebim ortada tanıklar varken dinlenmeden dosya üzerinden verilen kararın adil olmadığı yönünde olmasına rağmen H.Y.U.Y\\\'nın 29. maddesinde tanımı yapılan sebebe dayanmamaktadır diye karar verdi.Yani hakimin kararını onadı.
Ben yargıtay kararının tashihi yönüne gidilebileceğini yeni farkettim.Fakat bana kararın bana gelmesi sanırım yaklaşık 30 günü geçti.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Yani karar düzeltme için süre varmıydı.Ben süreyi kaçırdımmı ? Şayet süreyi kaçırdıysam başka yollara baş vuracağım çünkü onurum çok incindi.
Saygılarımla